Što se tiče dizajna, vidimo obilje veselih uzoraka i živih boja, dodajući dašak radosti često sivim zimskim danima. Debeli pleteni šalovi i elegantni karirani uzorci također se vraćaju u velikom stilu, dovoljno su svestrani da se kombiniraju kako s ležernom tako i s formalnom vanjskom odjećom.
U najnovijim kolekcijama mnogih popularnih brendova, poput Guess-a i Desiguala, veliki šalovi i dalje su osnovni komad, nudeći raznovrsne mogućnosti stiliziranja, od klasičnih omota do chic čvorova. Hajde da vidimo kako ih stilizirati!

1. Pletenica ili dupli čvor

Ovaj elegantni čvor upotpunit će vašu odjeću, primjerice vaš omiljeni vuneni kaput. Kako ga stvoriti? Prvo preklopite šal na pola i stavite ga oko vrata. Provucite gornji kraj šala kroz stvorenu omču na drugu stranu, a zatim provucite donji kraj kroz razmak napravljen od vrha. Zategnite i fiksirajte pletenicu po želji.

pletenica vezivanje šala

 

2. Lažni čvor

Ovo je varijanta klasičnog čvora koji izgleda ležerno i elegantno. Omotajte šal oko vrata tako da krajevi budu iste duljine sprijeda. Olabavite vratni dio tako da možete provući jedan kraj šala kroz prostor koji se stvori na vrhu. Ponovite s drugim krajem šala. Voila - imate gotovi čvor za šal za koju je potrebno samo nekoliko sekundi.

lažni čvor

3. Talas ili začinjeni klasik

Jeste li umorni od klasičnog omota šalom i željeli biste jednostavnu, ali efektnu "nadogradnju" svog izgleda? Isprobajte ovaj trik. Nakon što omotate šal oko vrata kao i obično, otklopite jedan kraj šala i presavijte ga na drugu stranu te ga pričvrstite tako da ga stavite za vrat (na vrhu ili na dnu). Dobiveni izgled je voluminozniji i pomalo podsjeća na val na moru.

Talas ili začinjeni klasik

4. Vjetar, kiša i snijeg nemaju šanse

Nema ništa praktičnije nego koristiti šal kao kapu. A ako ne vjerujete, znajte da su same Francuskinje pionirice ovog stila! Nema ništa lakše nego biti šik poput njih: omotajte šal oko glave, zatim omotajte duži kraj oko vrata i pričvrstite njegov kraj sprijeda tako da ga provučete kroz omču na vratu. A vi imate način da maksimalno iskoristite svoj zimski šal kada zaboravite kapu kod kuće ili se vrijeme neočekivano promijeni.vezivanje šala

5. Elegantan čvor

Idete u kazalište ili želite poboljšati svoj svakodnevni outfit za van? Onda je ovaj look baš za vas, omotajte šal oko vrata i provucite jedan kraj kroz vrh u omču. Nastavite omatati šal oko tkanine oko vrata, a zatim pričvrstite kraj šala i sakrijte ga ispod tkanine. Popravite čvor po potrebi, raširite ga za veći volumen i spremni ste!

elegantan čvor

6.Obrnuti dvostruki čvor

Varijanta dvostrukog čvora, ali obrnuto. Isprobajte obje varijante da vidite koji način vam više odgovara. Presavijte dugi šal na pola i ogrnite ga oko vrata. Provucite gornji kraj kroz omču, zatim povucite omču od sebe, provucite ruku kroz nju s donje strane i jednostavno provucite drugi kraj šala odozgo prema dolje.

Obrnuti dvostruki čvor

7. Stil a la kravata

Pristojan labaviji čvor koji je dobar za dane kad nije baš deset ispod nule, a koji izgleda vrlo otmjeno. Ogrnite šal oko vrata, uzmite dulji kraj šala, omotajte ga preko kraćeg kraja i provucite ga kroz gornju omču na vratu. Zatim lagano olabavite stvoreni čvor kako biste kroz njega mogli provući kraj šala. Zategnite po potrebi.

vezivanje šala kolaž

8. Čvor koji traje

Tražite čvor koji se ne pomjera? Isprobajte čvršću verziju klasičnog čvora. Presavijte šal na pola oko vrata i provucite oba kraja kroz dobivenu omču na drugu stranu. Gurnite ih prema gore i okrenite dobiveni tunel za 180 stupnjeva. Provucite oba kraja šala kroz njega na drugu stranu i spremni ste za polazak!

vezivanje šala kolaž