"Mala crna" kožna jakna će ti trajati dugo vremena

Kvalitetna crna kožna jakna nesumnjivo je svestran komad. Možeš je nositi uz bijelu majicu i traperice, trenirku, kao i uz satensku haljinu i sandale s remenima. Isplati se uložiti u pravu kožu u crnoj, smeđoj ili tamnoplavoj boji – klasiku koja ti neće dosaditi i koja će se slagati uz većinu tvojih stvari. Ako tražiš trendi komad, poput crvene ili ružičaste jakne, dovoljna je jakna od umjetne kože. Obrati pažnju i na kroj. Kožna jakna ti mora savršeno pristajati,posebno u ramenima. Imaš li zaobljeniji trbuh ili jednostavno ne voliš bajkerski stil i želiš nešto minimalistično? Posegni za ravnom jaknom od meke kože. Kožne jakne idealan su komad za proljetno slojevito odijevanje.

Naš savjet: Jesi li se odlučila za jaknu od brušene kože? Prije nego što je počneš nositi, svakako je tretiraj posebnim zaštitnim slojem.

Prikazati više

Trench kaput (ne samo) po lošem vremenu

Ništa ne izgleda elegantno i ne daje casual look kao bezvremenski bež trench kaput. Izvorno funkcionalan komad uniforme, danas je dio ormara svake ljubiteljice mode. Imaš li poslovni sastanak ili provodiš dugi vikend u razgledavanju? Nosi trench kaput preko bilo čega. Klasika su nijanse smeđe, bež, crne i tamnoplave boje, no volimo i kaki i kremasto bijelu koja je i ove godine “in”. Kvalitetniji proljetni kaputi također imaju vodootpornu završnu obradu i kapuljaču.

Tvoj tip tijela može biti vodič pri odabiru kroja. Prilikom kupovine provjeri položaj džepova – oni će ti pomoći da skreneš pažnju na mjesta koja želiš optički istaknuti. I kako ovaj kaput nositi i kombinirati? Ne možeš pogriješiti s prugastim topom u stilu „francuske dame“ i širokim hlačama visokog struka. Trenč kaput od mekanog materijala možeš nositi i kao haljinu. Dovoljno je dodati široki remen i štikle.

Prikazati više

 

kolaž ženske proljetne jakne

Jednostavne linije možeš učiniti posebnim s bomber jaknom.

Bomber jakne imaju duboko ukorijenjenu povijest u američkom fakultetskom sportu i raznim subkulturama. Karakteriziraju ih stojeći ovratnik i gumica u zapešću i struku. Danas je to popularna vrsta jakne pogodne za svakodnevno nošenje. Naravno, veliki su hit bomber jakne u crnoj i kaki boji. No kako bi bilo poigrati se bojama, uzorcima, materijalima i teksturama?

Čarolija bomber jakne leži u činjenici da možeš lako dotjerati outfit s ovim komadom odjeće. U ovom slučaju, na primjer, podignuta tekstura jakne će učiniti posao umjesto tebe i učiniti tvoj outfit posebnim. Možeš obući i lakšu satensku bomber jaknu ispod kaputa umjesto blejzera. Također će izgledati sjajno u jednobojnoj varijanti.

Prikazati više

Blazeri su tu da ostanu!

Veliki smo obožavatelji blejzera. To je uglavnom zato što iskreno vjerujemo da imaju moć transformirati svaki izgled. Gotovo uvijek imamo jedan obješen na naslonima naših stolaca koji možemo iskoristiti za sastanke i industrijske događaje ili nabaciti za piće poslije posla. Oni su spasitelji odjeće, a nitko nije svestraniji od klasičnog crnog blejzera.
Sakoi bi u početku mogli djelovati formalno, ali možeš im dati razigrani, otmjeni izgled s modernom plisiranom minicom. Također možeš postići ultimativnu ležerno-elegantnu ravnotežu tako da ih upariš s hlačama spuštenog kroja i parom bijelih tenisica. Ako ti je često hladno u proljetnim jutrima, investiraj u kvalitetan vuneni blazer ili ga jednostavno nabaci preko tankog džempera ili trenirke i poslužit će ti kao proljetni kaput.

Prikazati više

Različiti stilovi traper jakni

Traper jaknu tijekom života nosi gotovo svatko, a često je ona “prava” koju imamo već nekoliko godina i nosimo je dok se ne raspadne. Praktična je, univerzalna i nikada ne izlazi iz mode. Danas postoji bezbroj krojeva, boja i uzoraka, tako da svatko zaista može pronaći onu koja će mu odgovarati. Na primjer, jakne s krznenim ovratnikom ili zakrpama su jedinstvene. A tko kaže da traper mora biti samo plav? Posegni za čisto bijelom ili crnom traper jaknom. Kako ih nositi? Nema granica mašti, jer ih čak i nevjeste nose na svoj veliki dan.

Naš savjet: Želiš li oživjeti svoju staru traper jaknu? Nabavi boje za tekstil i pokušaj nešto nacrtati ili napisati na stražnjoj strani jakne.

Prikazati više